torstai 26. elokuuta 2010

Ei se totuus nyt niin itseisarvollista ole

Seurailin tässä ihmeissäni Anni Sinnemäen lausunnosta syntynyttä kohua ja keskustelua asian tiimoilta. Sinnemäkihän sanoi SDP:n verokantojen olevan aivan käsittämättömiä, kun kaikkeen sanotaan ei. Tueksi hän listasi yksityiskohtaisen luettelon SDP:n ei-kannoista. Demarit, tai lähinnä Eero Heinäluoma raivostuivat ja kertoivat, että Anni oli "keksinyt SDP:n verokannat omasta päästään" eikä kuulemma moista vääristelyä ole koskaan keltään muulta puheenjohtajalta kuultu.

Jostain syystä nettikeskusteluissa ei juuri arvioitu kummankaan lausuntojen todenmukaisuutta, vaan keskityttiin asian sivusta räyhäämiseen.

Itsekin olisin kuitannut asian ratkaisemattomana, koska en ole perehtynyt demareiden kannanottoihin erityisen tarkkaan, mutta kun on tämä netti. Ville Niinistön Vihreän Langan blogiin oli mahdollisesti toimituksen toimesta lisätty (päättelin asian siitä, että Iltalehdessä Niinistön samassa postauksessa lisäystä ei ollut) luettelo Sinnemäen väitteistä ja linkattu sitten uutisiin, joissa demarit kantaaottivat aivan kuten Anni oli todennut.

Monella tasolla hämmentävää. Jos poliittinen vastustaja jää noin pahasti housut kintuissa yllätetyksi niin kuvittelisi, että Vihreät ottavat tilanteesta kaiken riemun irti. Tai joku politiikan toimittaja. Mutta ei näköjään.

Heiniluomaa on pakko joko ihailla tai ihmetellä, sillä joko hän ymmärtää, ettei niitä lausuntojen todenperäisyyttä kukaan viitsi kaivella tai niistä ole edes väliä, vaan nyt kannattaa keskittyä Annin käytöksen kauhisteluun. Tai sitten hän ei vain ymmärtänyt, että nykyään menneetkin lausunnot saadaan hyvin sukkelasti framille. Kumma juttu, kaiken kaikkiaan.

Ei kommentteja: